на живо

Възелът в Примера дивисион се завърза

Три тима в битка за титлата

След поредната грешна стъпка на Барселона – поражение с 1:2 като домакин на Валенсия, „каталунците” върнаха в битката за титлата големите си конкуренти – мадридските Реал и Атлетико. Барса допусна трета поредна загуба, което не се е случвало цели 13 години.

До края на шампионата остават 5 кръга, а тимът на Луис Енрике остава начело с актив от 76 точки, но също толкова има и вторият Атлетико (Мадрид). Трети, с 75 точки, пък е намиращият се във възход под ръководството на Зинедин Зидан тим на Реал (Мадрид).

В оставащите кръгове няма да станем свидетели на нито един сблъсък между някои от трите състава, защото те вече изиграха двубоите помежду си. При равенство в точките под внимание се взимат точно резултатите от преките сблъсъци. В тях Барселона превъзхожда както Атлетико, така и Реал. Ако пък се стигне до статукво между столичните съперници, то предимство ще има Атлети след 1:1 и 1:0.

Ако и трите претенденти за титлата в Примера завършат с равни точки, шампион ще е Барселона, тъй като ще се прави импровизирано първенство между Топ 3, в което „блаугранас” са с най-добри показатели -  3 успеха и 1 поражение. Втори ще остане Атлетико – победа, равенство и две загуби, голова разлика 4:5, а трети ще бъде Реал – 1 успех, 1 равенство, 2 поражения и голова разлика 3:7.

В оставащите кръгове най-лека изглежда програмата на Атлетико (Мадрид). На „дюшекчийте” предстоят три домакинства – на Малага, Райо Валекано и Селта, и две гостувания на Атлетик Билбао и Леванте. Местният им враг Реал посреща Виляреал и Валенсия и гостува на Райо Валекано, Реал Сосиедад и Депортиво (Ла Коруня). Лидерът Барселона има нелоша програма – мачове със Спортинг (Хихон), Еспаньол на „Камп Ноу” и визити на Депортиво (Ла Коруня), Бетис и Гранада.