на живо

Възходът на "Монако" продължава, Бен Йедер развинти "Нант" (ВИДЕО)

Тимът от Княжеството с четвърта победа в последните пет кръга

Getty Images

Възходът на "Монако" в Лига 1 продължава! Тимът от Княжеството спечели с 1:0 като гост на "Нант" в среща от 11-ия кръг на френския шампионат.

За "монегаските" победата е втора поредна и четвърта в последните им пет двубоя в първенството. С нея "Монако" се изкачи до осмата позиция във временното класиране, която заема с актив от 15 точки, а "Нант" е втори с 19.

Единственото попадение на "Стад де ла Божоар" отбеляза Висам Бен Йедер в 22', когато защитата на "канарчетата" се провали в отчаяните си опити да го спре.

Така френският национал, който премина в "Монако" от испанския "Севиля" в края на летния трансферен прозорец, вече има 9 гола в Лига 1 от началото на кампанията. Бен Йедер е лидер при реализаторите, с две попадения повече от Виктор Осимен ("Лил") и Хабиб Диало ("Мец").

В 50-те сезона на "Монако" в елита няма играч на "монегаските", отбелязвал толкова бързо 9 гола. Впечатляващо постижение за 29-годишния Бен Йедер, имайки предвид, че екипа на "Монако" са носили футболисти като Тиери Анри, Давид Трезеге, Джордж Уеа и Радамел Фалкао.

Тагове:

лига 1