на живо

Възможността за мач на Кубрат Пулев в България е напълно реална (ВИДЕО)

От "Зауерланд" плануват подобно събитие, но при определени условия

bTV

Двубоят за европейската титла по професионален бокс в тежка категория между Кубрат Пулев и Дерек Чисора няма да се проведе в България, поради икономически причини. Това обяви представителят на промоутърската компания "Зауерланд" Кристиян Майер. Той присъства на пресконференцията в София преди големия сблъсък.

"Мачът можеше да е в България, ако имахме повече време, за да подготвим толкова голямо събитие тук. Но първо трябва да поставим основите - най-вече от чисто икономическа страна, преди да организираме боксов двубой тук. Това обаче определено попада в плановете ни за близкото бъдеще. Ако Кубрат спечели в Хамбург - определено ще обсъдим възможността следващият му мач да е пред българска публика.", разкри Майер пред камерата на bTV.

Той разказа и по какъв начин се е стигнало до двубой между двамата най-добри боксьори в тежка категория, които има организацията.

"Дерек беше първият претендент за европейската титла. От щаба на Антъни Джошуа направиха оферта за мач, но Чисора отказа. Той избра следващия в списъка - Кубрат. Тогава ние се свързахме с Пулев, попитахме го дали иска да грабне този шанс и той каза, че е готов за такъв двубой. Този сблъсък е мечта за всеки промоутър. И двамата боксьoри са големи имена и победителят не може да бъде прогнозиран. Това е най-добрата предпоставка за едно спортно събитие."