на живо

Възпитаник на Даниела Керкелова спечели олимпийско злато

Пореден треньорски успех за световната шампионка

Даниела Керкелова записа поредния си успех като треньор по вдигане на тежести, след като неин възпитаник спечели олимпийски медал.

17–годишният Дън от Виетнам стана първи в категория до 56 кг. на младежките олимпийски игри, които се провеждат в Буенос Айрес (Аржентина). 

От началото на 2018 г. тежкоатлетите на Керкелова имат спечелени общо пет златни медала от Азиатски шампионати. Те имат две титли - една при момичетата и една при момчетата, два сребърни и още толкова бронзови медали. Имат и две бронзови отличия от световно първенство за младежи до 20 г.

Керкелова е треньор в Национален младежки учебен център по спорт – Кан Тхо (Can Tho). Успехите на бившата състезателка по вдигане на тежести изпъкват и на фона на конкуренцията, в която работи зад граница. В различните центрове работят треньори от Китай, както и още един специалист от България, като условията в тях са доста по-добри от тези, в които работи Керкелова. Въпреки това, бившата национална треньорка на България доказа, че може и знае как да прави шампиони.

Това не са първите успехи на Керкелова зад граница. Преди години тя направи фурор и в Тунис, където бе начело на националния им отбор – жени. 

Даниела Керкелова е многократна шампионка на България по вдигане на тежести. В колекцията си има световна титла от 1994 г. и две трети места. Освен това на два пъти остава втора в Европа. През 2004 г. тя бе начело на женския ни национален отбор по вдигане на тежести.