на живо

Прероден "Лудогорец" прескочи "Жалгирис" на път за Шампионска лига (ГАЛЕРИЯ)

4:1 за "орлите" в реванша в Разград

"Лудогорец" победи с 4:1 "Жалгирис" в реванша от втория предварителен кръг на Шампионската лига. По този начин "орлите" наваксаха пасива си от 1:2 от първата среща във Вилнюс и с общ резултат 5:3 преминаха в следващия етап на квалификациите на най-комерсиалния футболен турнир. 

Съперникът на "Лудогорец" по пътя към трето класиране за групите на най-престижната клубна надпревара е израелският "Апоел" Беер Шева, който се справи с унгарския "Хонвед".

Гостите поведоха в 15-ата минута след гол на бившия играч на ЦСКА Серж Нюанджи. Голмайсторът на "Жалгирис" от първия двубой се възползва от група грешка на капитана на "орлите" Светослав Дяков.

Домакините заиграха по-активно в предни позиции и натиснаха съперника в неговата половина. В 21-ата минута "Лудогорец" бе близо до изравняване след опасен изстрел на Козмин Моци, но вратарят на литовците изби. 15 минути по-късно действията на футболистите на Георги Дерменджиев предизвикаха суматоха в наказателното поле на "Жалгирис", но вместо да вкарат изравнителен гол, бяха санкционирани с нарушение в атака.

Снимка: Lap.bg

Българският шампион стигна до първото си попадение в 41-ата минута. Кешеру подаде на Натанаел, който не сгреши за 1:1.

"Лудогорец" започва повече от вдъхновено второто полувреме. В 53-ата удар на Марселиньо бе избит със сетни сили от стража на гостите. В 55-ата минута обаче Виткаускас бе безпомощен. Вандерсон даде преднина на домакините след прекрасен удар от средно разстояние.

Триумфът на "орлите" стана пълен само минута по-късно, когато Клаудиу Кешеру бе точен за 3:1. 

Снимка: Lap.bg

"Зелените" продължиха да диктуват темпото на "Лудогорец Арена" без да дават никакви свободни пространства на футболистите на "Жалгирис". 

В 74-ата минута Кешеру порази за втори път вратата на литовския шампион, оформяйки крайното 4:1. 

Загубата На "Жалгирис" можеше да бъде още по-разгромна, но в 80-ата минута гол на Марселиньо бе отменен заради засада.