на живо

Непримирима Франция обърна Белгия за полувреме и е на финал

"Петлите" срещу Испания в спора за трофея в Лигата на нациите

Getty Images

Франция - Испания е финалът в Лигата на нациите! "Петлите" стигнаха до спора за трофея, след като записаха паметен успех с 3:2 срещу Белгия. Световните шампиони губеха с 0:2 на почивката, но показаха характер и осъществиха обрат.

Французите се наложиха след два гола пасив на полувремето за първи път от май 2012 г., когато победиха Исландия с 3:2 в приятелски мач.

Снимка: Getty Images

Двубоят на "Ювентус Стейдиъм" в Торино премина при високо темпо, като двата тима отправиха общо 27 удара, от които 12 точни. Яник Караско и Ромелу Лукаку дадоха аванс на "червените дяволи" с попадения в 37' и 40', но Франция доминираше след паузата.

Карим Бензема бе точен в 62', с което се изкачи на шесто място във вечната реализаторска листа на "петлите" с 32 гола, задминавайки великия Зинедин Зидан. Само 7 минути по-късно Килиан Мбапе реализира дузпа, отсъдена за фаул срещу Антоан Гризман.

Снимка: Getty Images

В 87' гол на Лукаку бе отменен заради засада след намеса на системата за видеоповторения (VAR). В ответната атака белгийците извадиха късмет - стигна се до пряк свободен удар, изпълнен от Пол Погба, при който топката се отби в гредата.

Франция все пак нанесе съкрушителния си удар в 90', когато Тео Ернандес прати топката мрежата зад Тибо Куртоа. За бранителя на "Милан" голът е първи с националната фланелка.

Попадението осигури на "петлите" финал с Испания в неделя, който ще се играе на ст. "Сан Сиро" в Милано. Преди това в същия ден Италия и Белгия се сблъскват на "Ювентус Стейдиъм" в Торино, за да определят бронзовия медалист.

Снимка: Getty Images