на живо

Величествен обрат и рекордна "Мастърс" титла за Джокович

Световният №1 триумфира в Париж

Getty Images

Новак Джокович продължава да пише история! Световният №1 в тениса спечели рекордна 37-а "Мастърс" титла в кариерата си, след като триумфира в Париж. В спора за трофея сърбинът победи с 2:1 сета (4:6, 6:3, 6:3) миналогодишния шампион Даниил Медведев (Русия) за 2 часа и 15 минути на корта.

Джокович триумфира във френската столица за шести път, като за първи от 1990 г. насам във финала се сблъскаха водача в ранкинга и неговият преследвач. Ноле се наложи след загубен първи сет за 14-и път през този сезон, за да запише 227-ия си успех над съперник от Топ 10 и да добави 86-и АТР трофей към колекцията си.

Така 34-годишният Джокович ще завърши календарната година на върха за рекорден седми път.

Снимка: Getty Images

Тази вечер Ноле поведе с 3:2, но Медведев взе три поредни гейма, проби подаването му в седмия и стигна до аванс от 5:3, който успя да съхрани.

Джокович си върна контрола във втората част, която спечели с лекота с 6:3 и изравни сетовете.

Снимка: Getty Images

След 5:2 за сърбина в заключителната част, изглеждаше, че той ще сложи точка на спора без трудности. Джокович обаче се пропука в осмия гейм, преди все пак отново да пробие Медведев още в следващия и да затвори срещата с първия си мачбол.

Това е шести успех за Джокович срещу Медведев, като руснакът има четири на сметката си. Двамата ще участват и във финалите на АТР в Торино (Италия) между 14 и 21 ноември.

Снимка: Getty Images