на живо

Великият Коби (ВИДЕО)

Гардът има над 1300 мача в НБА, в които е отбелязал 33 643 точки

Великият Коби (ВИДЕО)

37-годишният Коби Брайънт е жива легенда. След над 1300 мача в НБА, в които отбеляза 33 643 точки, гардът на Лос Анджелис Лейкърс сложи край на състезателната си кариера.

Преди мача с Юта Джаз, стотици фенове на Брайънт потеглиха към дома на „езерняците” Стейпълс Сентър, за да си купят различни рекламни материали, някои от които струващи десетки хиляди долари.

Сред тях са черна шапка от змийска кожа, на която е сложен номерът на Коби – 24, изработен от злато. Тя струва цели 38 хиляди долара. Друга шапка, с инкрустирани диаманти пък е обявена за продан с цена 24 хиляди долара. Вещите са от лимитирана серия, а хората не жалят средства, за да се сдобият с тях.

„Тъжно ми е, но и се гордея с него. Той ни остана верен 20 години. Фен съм на Лейкърс още от времето на Меджик Джонсън, Байрън Скот и Джеймс Уърти. Коби обаче е любимият ми играч. Ще ми липсва... не само на мен, но и на всички фенове на Лейкърс. Той е номер 1, ставал е шампион 5 пъти. Коби работи здраво и го заслужава. ”, казва Дона Аликзандър, фенка на Коби.

„Ако трябва да съм честен просто искам да си взема една последна тениска с неговото име. Минаха целия 20 сезона и това е последният му мач.”, добавя друг фен на Лейкърс и Коби - Джовани Мендоса.

За домакинството на Юта, Лейкърс продаде значително по-скъпи билети. Най-евтините бяха на стойност 700 долара, а хубавите места се търгуваха за впечатляващите 10 хил долара.