на живо

Венци Стефанов: Няма писмо от ФИФА и УЕФА до БФС, може би ще го пуснат по гълъб

"Поп Кръстьо е предал Левски, Бербатов - България", заяви босът на "Славия"

Венци Стефанов: Няма писмо от ФИФА и УЕФА до БФС, може би ще го пуснат по гълъб

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов заяви в "Шоуто на Николаос Цитиридис" по bTV, че писмо от ФИФА и УЕФА със запитване относно оттеглената оставка на Борислав Михайлов като президент на БФС не е пристигало. "Няма такова писмо. Може би ще го пуснат по гълъб!", изненада Стефанов.

Въпросното писмо се появи в медиите на 5 май и тогава от БФС признаха за съществуването му, което не кореспондира с казаното от члена на Изпълкома.

Стефанов коментира и кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на централата. Определи го като "предател" и направи сравнение с поп Кръстьо.

Снимка: Lap.bg

"Всеки има право да се кандидатира, ние сме демократична държава. Поп Кръстю е предал Левски, Бербатов - България. Той каза: "Аз не искам да играя за България, няма да играя за националния". Сега иска да да стане президент. Га ръфаше кифтетата не рива, сега ривеш! Когато си 100% българин, няма значение кой управлява. Важното е да играеш за България. Когато можеше да се класира България... той избяга. Тези, които станаха четвърти в света, какво да ги правим? Да ги изхвърлим на улицата? Аз да се притеснявам от промяната? Аз я искам, но той не е промяната. Не искам хора, които забравят откъде са тръгнали... Затова хората си оставят цървулите в къщата. Където отидеш в света знаят Стоичков", започна Стефанов.

"Какво е направил Бербатов? Нали е помощник треньор на "Етър". Носи табелата "Край на колоната“. Той трябва да се учи."

Снимка: Lap.bg

"Боби Михайлов отговаря за себе си. Не съм му настойник. Връщането на оставката си е негово решение, а не общо. Аз нямам право да го питам защо. Той е президент. Аз може да съм Венци Стефанов, но спазвам чинопочитание. Бил съм войник и знам как трябва да се отнасяш към висшестоящите."

"В БФС трябва да застане честен, точен, познат човек. Има хора, които са дали много за българския футбол. Известни, обичани хора, които могат да направят промяната в българския футбол. Географията на футбола трябва да е в цяла България. Не може да е в 4-5 града и да си играят няколко отбора и да си правят с телевизиите и да си правят каквото искат. Вие знаете ли какво е мач в 20:00 ч. ноември месец? За да имало интерес... Обясняват ни какъв страшен интерес имало, защото било с плейофи. Не виждате ли, че заради тази пандемия всички не излизат?", коментира Стефанов.