на живо

Венци Стефанов за Хубчев: Има нещо нередовно! (ВИДЕО)

"Не съм съгласен, че аз съм причината за оставка", каза членът на Изпълкома на БФС

Венци Стефанов за Хубчев: Има нещо нередовно! (ВИДЕО)

Членът на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз (БФС) и президент на "Славия" - Венцеслав Стефанов, заяви пред bTV, че е изненадан, че неговите действия се спрягат за причина за евентуалната оставка на националния селекционер Петър Хубчев. 

За напускането на специалиста се заговори отново вчера (25 април), а от "24 часа" заявиха, че той вече е подал оставка, като за причина е посочил вмешателството в работата му от страна на Стефанов, Йордан Лечков и Емил Костадинов.

"Страхотно много се учудвам, че може аз да бъда причината за оставката на Петър Хубчев. Никога не съм си позволил да му звъня, да му казвам "Вземи този", "Направи това" или "Направи другото". Никога! Никога! Никога! Когато Йордан Лечков има право, аз заставам зад него. В този случай не знам той и Костадинов с какво са повлияли. Нещо нередовно има в това нещо и не мога да се съглася, че мога да бъда някаква причина за оставка", заяви Стефанов пред bTV.

Президентът на "Славия" каза още, че не смята да се извинява за думите си към Хубчев, ако те са свързани с мнението му за развитие на тима.

"Не може да е казал такива неща. Не съм му влиял, не съм си позволявал. Единствено казах последния път, че трябва по-смело да се дава път на младите. Има доста, които в представянето си за националния отбор не са показали никакво израстване. Някой трябва да има сили и смелост да направи нещо. Дори да се загуби една квалификация, трябва да се поставят основите и началото на нещо ново - на един отбор, който има бъдеще. Ако за това се е обидил, не мисля да му се извинявам. Казал съм моето мнение", каза той.

От Българския футболен съюз не са потвърдили или отрекли за евентуална оставка на Хубчев.

Според появилите се информации националният селекционер ще застане начело на "Левски". От ръководството на "сините" също нямат официална позиция по казуса. Преди месец, когато също витаеха тези слухове, от клуба заявиха пълната си подкрепа към настоящия треньор Георги Дерменджиев.