на живо

Венци Стефанов: Защо феновете на "Левски" не седяха по дърветата?

"Безобразие!", коментира президентът на "Славия"

Венци Стефанов: Защо феновете на "Левски" не седяха по дърветата?

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов порица феновете на "Левски", които счупиха доста седалки на стадиона в "Овча купел" по време на срещата между двата тима от Първа лига. 

"И двата отбора се бориха. Ние спечелихме, защото повече желаехме тази победа. С новия треньор се промени нагласата, промени се играта. Виждате, че резултатите идват. Най-лошото и гадното нещо, което сега виждам, са безброй счупени седалки. Такава вандалщина... Не знам какво да кажа. Това не е оправдание. Смятам, че по някакъв начин и полицията трябва да вземе отношение с тези вандали", заяви Стефанов след срещата. 

"Защо не седяха по дърветата? На който стадион да отидат, където има седалки, ще чупят. Така ли? Кои са те? Всички трябва да се съобразяваме с "Те"! Безобразие!", добави той.

Самите фенове на "Левски" публикуваха предупреждение преди мача. В профила на Националния клуб на привържениците на "сините" те изразиха остро негодуванието си от решението да бъдат настанени в сектора със седалки. 

През 2019 г. гостуващите привърженици действаха по същия начин. Тогава от "Славия" заявиха, че щети има върху 863 от седалките. Този път щетите на пръв поглед са по-малко.

Стефанов заяви, че е доволен от видяното на терена, предвид победата на "белите" с 1:0. Мачът беше повторен дебют за треньора Александър Тарханов, който замени Златомир Загорчич.

"Най-старите столични отбори, най-старите в България, най-старото столично дерби винаги е било много оспорвано. Смятам, че оттук натам нещата ще се решават на футболния терен. Аз съм доволен от съдийството, справедливо беше, въпреки че някои отсъждания не ми бяха приятни, но реално е така. Тези мачове се печелят с дух. Няма чужденци в "Славия", има само българи. Треньорът е повече българин от много други. Само му се обадих и тръгна от Русия веднага за България - без да се пазари, да пита за пари", заяви президентът.