на живо

Венгер: Бъдещето на Бейерин е свързано с "Арсенал"

Великолепните представяния на испанеца предизвикаха интереса на няколко европейски гранда

Getty Images

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер е твърдо решен да запази Ектор Бейерин в състава си. Французинът успокои феновете на тима след появилите се слухове за интерес от "Барселона" и "Манчестър Сити". Той също така заяви, че бързоногият защитник ще получи предложение за нов договор.

"Ектор има още 3 години от настоящия си договор, но ние със сигурност ще се опитаме да го удължим. Според мен неговото дългосрочно бъдеще е тук", заяви Венгер.

Снимка: Getty Images

Бейерин се присъедини към отбора на "Арсенал" през 2011г., когато бе само на 16 години. Притесненията на привържениците на "топчиите", че испанецът може да напусне Лондон в посока Барселона са обясними.

Преди години същото се случи с тогавашния капитан на тима Сеск Фабрегас, който се завърна в родния си клуб точно когато достигна разцвета на силите си.

"Артилеристите" вярват, че текущата финансова ситуация в тима ще им позволи по-лесно да задържат ключовите футболисти в отбора. Според Арсен Венгер Бейерин се е интегрирал много добре в състава от северен Лондон и не смята, че той ще последва стъпките на Фабрегас.

"Аз мисля, че той се наслаждава на своя престой тук и има големи отговорности в съблекалнята, въпреки че е само на 21 години", каза френският специалист.

"Той се интегрира прекрасно в "Арсенал" и според мен наистина олицетворява нашия клуб", завърши Венгер.

На 19-ти октомври Бейерин и "Арсенал" ще приемат на "Емирейтс Стейдиъм" българския шампион "Лудогорец", а мачът ще бъде предаван пряко по bTV Action.