на живо

Венгер: Съжалявам, че не привлякох Меси в "Арсенал"

Аржентинецът имал оферта от Англия през 2003 г.

Лионел Меси в английски отбор - звучи като нещо невъзможно днес. Само че подобен сценарии е бил близо до осъществяване през 2003 г. Това разкри бившият мениджър на "Арсенал" Арсен Венгер. 

Пред "beIN Sports" французинът, който беше начело на "артилеристите" от 1996 до 2008 г., заяви, че именно това е най-големият пропуск в кариерата му. 

"Има неща, за които винаги ще съжалявам. Голяма част от тях са такива, които никога не са се случили. Преговаряхме с Лионел Меси, когато направихме сделката за Фабрегас през 2003 г. Ако имаш толкова добра школа, каквато има "Барселона", можеш да си позволиш да освободиш някои от играчите. По едно и също време в нея бяха Меси, Секс Фабрегас и Жерар Пике. Фабрегас и Пике преминаха в английски отбори, Меси остана в Испания. Интересувахме се и от него, но той не беше отворен за преговори", заяви Венгер.

От тримата споменати само Фабрегас облича фланелката на "Арсенал" и играе за тима до 2011 г. Жерар Пике имаше кратък престой в "Манчестър Юнайтед" преди отново да се завърне на "Камп Ноу".

Лионел Меси не е играл в нито един друг тим, освен "Барса". Той е и рекордьор по голове за каталунците.