на живо

Вердаско сложи край на тенис приказката на Александър Лазаров (ВИДЕО)

26-ият в света победи родната сензация на турнира в София

Lap.bg

Бившият номер 7 в света - Фернандо Вердаско, сложи край на отличното представяне на българския тенисист Александър Лазаров. Той победи родния представител в първия кръг на основната схема на турнира в София.

След като 21-годишният Лазаров успя да премине през квалификациите с две победи над Лукаш Лацко и Лука Вани, днес (6 февруари) той записа загуба с 2:6, 1:6 от испанеца, който е поставен под номер 6 в схемата на турнира у нас.

Снимка: Lap.bg

Подкрепян от публиката по трибуните, Лазаров не оказа нужната съпротива и допусна пробив още във втория гейм. 35-годишният Вердаско бе категоричен на корта и през втората част, когато без проблеми записа още два пробива, за да отстрани българина.

Въпреки отпадането, Лазаров се превръща в едва втория роден тенисист, записал победи на турнира у нас, след шампиона от 2017 г. Григор Димитров. 

Така до края на надпреварата няма да има други българи, след като Димитър Кузманов и 17-годишният Адриан Андреев отпадна в основната схема, а Габриел Донев не прескочи пресявките.