на живо

"Верея" на исторически първи полуфинал за Купата на България

Старозагорци спечелиха с 2:0 домакинството си на "Дунав" Русе

Lap.bg

"Верея" Стара Загора се класира за исторически първи път на полуфиналите в турнира за Купата на България, след като спечели с 2:0 у дома срещу "Дунав" Русе.

Във втората минута на срещата на "Трейс Арена" Васил Шопов центрира коварно, топката придоби странна траектория и срещна напречната греда на вратата на домакините.

Десет минути след това Самир Аясс изведе на голова позиция Момчил Цветанов, но диагоналният му удар от непосредствена близост не намери очертанията на вратата.

В 22-ата минута Педро Еуженио даде аванс за домакините с изключително красив гол след удар от над 20 метра в горния ляв ъгъл зад Станислав Антонов.

Десет минути след началото на втората част Елиаш получи топката в отлична позиция, но загуби равновесие и вратарят на Дунав улови кълбото. 

В 74-ата минута Христофор Хубчев не успя да изчисти центриране в наказателното поле, топката достигна до Еуженио, който отблизо реализира второто попадение в двубоя.

"Верея" е последният полуфиналист за купата. Преди тима от Стара Загора място в топ 4 си осигуриха "Ботев" Пловдив, "Литекс" и "Лудогорец". Жребият е в петък.