на живо

"Верея" шокира "Лудогорец"

Старозагорци спечелиха с 2:1 домакинството си на шампиона

Lap.bg

"Верея" победи "Лудогорец" с 2:1 в мач от 18-ия кръг на Първа лига. По този начин старозагорци се изкачиха на пето място в първенството с 29 точки, а шампионите остават на върха с 42. Преднината на "орлите" обаче може да бъде скъсена, защото ЦСКА посреща "Септември" на "Българска армия" малко по-късно днес.

Това бе едва втора загуба за "Лудогорец" от началото на сезона. 

Срещата започна с греда на Клаудиу Кешеру в 3-ата минута. Изненадващо "Верея" поведе с 1:0 в 13-ата минута. Здравко Илиев пусна пас по земя към Исмаил Иса, който с шпагат засече топката във вратата на гостите от Разград.

Играчите на Димитър Димитров отговориха с още една греда, този път след удар на Козмин Моци.

Именно защитникът бе точен за 1:1 в 25-ата минута, след като засече топката от воле, правейки безпомощен стража на домакините.Л

През второто полувреме действията на "Трейс Арена" се развиваха изцяло под диктовката на "Лудогорец", а "сините" действаха предимно на контраатака. 

Въпреки пресата на "орлите", в 83-ата минута падна втори гол в тяхната врата. След многоходова атака Бен Джемия стреля, а първоначално Броун изби. Последва добавка на Керкар за 2:1.

До края на срещата шампионите отчаяно търсеха изравнително попадение, но страхотните изяви на Пламен Колев запазиха резултата непроменен.