на живо

Весела Димитрова: Момичетата са моите герои (ВИДЕО)

Българските гимнастички ще представят шоу спектакъла "Светът на златните момичета" в Русе, София и Панагюрище

Весела Димитрова: Момичетата са моите герои (ВИДЕО)

Герои и един чудесен отбор - това е българският ансамбъл по художествена гимнастика, според треньора Весела Димитрова. След чудесното си представяне на световното първенство в Баку, Азербайджан, момичетата, заедно с индивидуалните български гимнастички, получиха кратка почивка, а вече работят усилено, за да зарадват почитателите си в спектакъла "Светът на златните момичета", който ще се проведе в Русе, София и Панагюрище.

"Изключително доволна съм от представянето на момичетата. Те наистина се представиха блестящо, те са моите героич. Сега започваме отново подготовка, предстоят олимпийски игри в Токио, нови композиции, нови елементи. Много работа ни чака. Те са чудесен отбор и екип", хвали ги Димитрова. 

За предстоящите спектакли подготовката не е по-малко тежка, но момичетата са мотивирани от желанието си да зарадват своите почитатели.

Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

"Всяка тяхна изява е свързана с много подготовка. Те подхождат отговорно към всяка изява и желанието да се представят чудесно пред българската публика е огромно. Спектакълът в Пловдив им подейства много мотивиращо, защото усетиха любовта и подкрепата на публиката, която ги аплодира права на крака и наистина се подготвят много сериозно", разкри Димитрова.

Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри защо тези събития привличат интереса на феновете.

"За голямо наше щастие организираме един много грандиозен спектакъл, който ще бъде на 21 ноември в София, а на 19 ноември в Русе. На 10 декември ще бъде в Панагюрище. Мисля, че това е една изключително важна среща между шампионките, любимите героини на България и техните верни приятели - публиката, които наистина много ги обичат, много ги подкрепят. Наистина съществува една любов, която за съжаление се оказва твърде краткотрайна заради техния кратък спортен живот. Колкото повече такива събития, толкова по-добре за нашата публика. Това е един невероятен труд. Нашият спорт е специфичен. Той наистина се доближава до изкуството и страшно много се харесва, защото има и музика, и движение, и танц. Има една невероятна симбиоза между публика и състезателки. Решихме, че ще стартираме с едни такива спектакли от този момент нататък", заяви тя.

Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

Различното този път ще е, че гимнастичките няма да са сами на килима. За да е още по-атрактивно, те ще си партнират с обичани български музиканти - Дивна, Скандау, Искрата, Д2, Дара Екимова, Дийп зоун проджект. В София участие в спектакъла ще вземат и представителки на 14 клуба по художествена гимнастика от столицата.