на живо

Весела Димитрова: Новите ни съчетания ще бъдат още по-трудни (ВИДЕО)

Целта пред гимнастичките е челната тройка на всяко едно от състезанията през 2020 г.

Националният ансамбъл по художествена гимнастика ще атакува медалите на олимпийските игри в Токио през 2020 г. с нови композиции. Това заяви треньорът на грациите Весела Димитрова. Съчетанията на българките ще са с още по-висока трудност и ще бъдат готови в началото на следващата година.

През 2020 г. на ансамбъла предстои участие на олимпийски игри, европейско първенство и поне 3 световни купи. Целта, която Весела Димитрова поставя пред момичетата, е влизане в челната тройка на всяко едно от състезанията.

"Очаквам момичетата първо да са изключително мотивирани, а те ще бъдат такива. Пожелавам им само да са здрави", заяви Димитрова пред bTV.

"Мисля да направим новите съчетания на още по-висока трудност, за да са абсолютно конкурентноспособни. Да нямат съдиите никакво колебание в оценяването... Ще се постараем да не избягаме от стила си, който е да показваме атрактивна и сложна гимнастика"

"Изпускане може да се случи дори и на най-елементарното движение, така че ние сме готови да рискуваме", завърши треньорът на българския отбор.

Тагове: