на живо

Веселин Минев: Титлата зависи от нас (ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ)

"Реалната цел е първото място", заяви Александър Александров преди заминаването за Кипър

Футболистът на "Левски" Веселин Минев заяви, че всички в отбора са се концентрирали в изпълнението на най-голямата си цел - спечелване на титла от българското първенство.

"Всички се раздават на макс, треньорите са доволни, здрави сме и всички са доволни. Колко години вече "Левски" не е бил шампион и сега това целта. За това се борим, за това тренираме. Всичко зависи от нас", заяви Минев.

В момента "сините" са на второ място в първенството с 43 точки, на 4 от лидера "Лудогорец".

Защитникът е убеден, че новите попълнения - Амаду Сукуна, Давид Яблонски и Антон Огнянов, ще помогнат на тима да се представи по-добре през пролетния дял от първенството.

Снимка: Lap.bg

Неговият колега Александър Александров пък обяви, че разликата с "Лудогорец" може да се навакса за няколко мача.

"Мисля, че е реално да се борим за титлата. Това са 4 точки, дори да бият, ще станат 7, но това са няколко мача, в които всичко може да се промени", каза той.

Именно Александров вкара единственото попадение за "Левски" в контролата срещу румънския "Виторул" по време на първия лагер.

„Ако вкарам такъв гол в шампионата, ще се гордея и радвам“, завърши защитника.

Днес "Левски" се връща в Кипър, където ще протече и втората част от подготовката на тима. "Сините" ще изиграят четири контроли:

29 януари: "Левски" - "Уйпещ" (Унгария)

2 февруари: "Левски" - УФА (Русия)

5 февруари: "Левски" - "Теплице" (Чехия)

8 февруари: "Левски" - "Партизан" (Сърбия)

24-ма футболисти потеглят към Кипър, като единственото ново име в групата е Антон Огнянов, който подписа с "Левски" преди ден.

Групата за втория лагер на тима:

Боян Йоргачевич, Димитър Шейтанов, Николай Кръстев, Веселин Минев, Александър Александров, Димитър Пиргов, Симон Сандберг, Давид Яблонски, Сашо Александров, Сърджан Лукин, Деян Иванов, Роман Прохазка, Джереми Де Ноойер, Георги Костадинов, Мехди Бурабия, Божидар Краев, Илия Юруков, Ивайло Найденов, Антон Огнянов, Станислав Иванов, Антонио Аниете, Франсис Нар, Амаду Сукуна, Бабатунде Адениджи