на живо

Ветерани във форма (ВИДЕО)

Част от най-добрите ни щангисти от близкото минало се събраха на турнир в Бургас

Ветерани във форма (ВИДЕО)

Едни от най-добрите щангисти от близкото минало на България се събраха в Бургас за турнир за ветерани, който е квалификация за европейското първенство в Холандия и световните игри в Токио догодина.

Близо 20 от легендите в тежката атлетика се включиха в турнир "Иван Абаджиев", като надпреварата пропуснаха само олимпийският шампион Асен Златев и Ангел Генчев.

С малко повече бели коси, но много опит, тежкоатлетите показаха завидна техника в движенията изхвърляне и изтласкване. Тежащият с 20 килограма повече от последното си участие на световен форум Антон Коджабашев с лекота преодоля двубой от 140 килограма и си гарантира участие в Токио.

"Това е квалификация евентуално за олимпийски игри за мастъри догодина в Япония. Ако евентуално има олимпийски игри, ние не знаем как ще се развият нещата предвид пандемията.", каза Коджабашев, който е трикратен световен и трикратен европейски шампион.

"Най-доброто ми постижение като мастър е 101 кг и 127 кг в изтласкването. Но аз ще го постигна този резултат в Токио, защото ще имам солидна подготовка.", коментира Енчо Енчев, който е многократен шампион.

Сигурни участници за световните и олимпийски игри за мастъри в Токио са още имена като Евгений Кадийски, Иван Стоицов, Петър Продански, Иван Лухов и Станчо Томов.