на живо

Везенков е най-добрият български баскетболист, играещ в чужбина, Бозов - у нас (ГАЛЕРИЯ)

Любо Минчев грабна наградата за треньор на 2016 г.

Александър Везенков и Йордан Бозов взеха наградите за най-добър баскетболист, играещ съответно в чужбина и в България.

На специална и стилна галавечер бяха наградени призьорите за изминалата 2016 г. Събитието беше подкрепено и от Българската федерация по баскетбол.

"Тази награда е чест за мен и искам да благодаря за признанието, което ми е оказано с този избор. Радвам се, че представянето ми е забелязано и трудът ми е бил оценен. Фактът, че съм на първо място е отговорност за мен и ще ме задължи да се доказвам още повече. Аз ще продължавам да давам всичко от себе си, за да се представям добре и се надявам остатъка от 2017-а да е по-успешен за всички ни. Искам да поздравя и всички останали призьори, да им пожелая силен край на сезона и повече радостни моменти. Чао на всички и поздрави от Барселона!", каза Везенков във видеообръщение, излъчено на церемонията.

Капитанът на "Рилски спортист" Йордан Бозов, който през миналата година имаше основен принос за спечелване на Купата на България от неговия тим, получи наградата си лично от служебния министър на младежа и спорта - проф. Даниела Дашева.

За най-добра баскетболистка, играеща в чужбина, беше избрана играещата колежанското първенство на САЩ за тима на "Вашингтон Стейт" Борислава Христова.

Най-добра в родното първенство пък е крилото на "Хасково 2012" и на националния отбор Радостина Димитрова. Тя получи статуетката си от своята майка и легенда на българския баскетбол - Евладия Славчева. 

Любимец на феновете стана капитанът на "Спартак" Плевен Александър Груев.

Наставникът на "Берое", който преди дни спечели Купата на България за 2017 г. - Любомир Минчев, пък е най-добър треньор.

Най-добър български баскетболен съдия е Венцислав Великов.

На церемонията беше връчена и награда на баскетболната федерация за изключителни заслуги. Златната купа със златни букви отиде при Людмил Нейков.

За дългогодишни заслуги бяха отличени президентът на "Лукойл Академик" - Валентин Златев и президентът на "Рилски спортист" - Петър Георгиев.

Със специални плакети за приноса им към баскетбола бяха отличени кметът на на Правец Румен Гунински, кметът на Монтана Златко Живков, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, кметът на Перущица Ради Минчев и кметът на Ямбол Георги Славов.

С плакет по случай 70-годишнината си бе почетена Юлия Стоянова, а за 60-годишния си юбилей плакет получи Николай Спасов.