на живо

Везенков пред bTV: В "Олимпиакос" говорим на един език (ВИДЕО)

Българинът се завърна там, където започна всичко

Везенков пред bTV: В "Олимпиакос" говорим на един език (ВИДЕО)

Александър Везенков се завърна за първи път в зала "Никос Галис" след напускането на "Арис" през 2015 г. в посока "Барселона". Българското крило бе част от стартовата петица на "Олимпиакос" срещу "Арис" в мач от гръцкото първенство и отбеляза 7 точки за победата на своя тим с 68:64.

Преди началото на мача 23-годишният спортист получи букет от ръководството на бившия си клуб и бе топло посрещнат от феновете в залата.

"Те много ми помогнаха, аз също много им помогнах, взаимно е уважението. Благодаря за топлото посрещане и се надявам да се видим отново", каза националът в ексклузивно интервю за bTV.

206-сантиметровият Везенков прави първите си стъпки в големия баскетбол в "Арис" и затова този мач бе по-специален за него.

"Има една тръпка в началото на мача, но като влезнеш винаги се опитваш да помогнеш на твоя отбор. Трудя се, опитвам се да се възползвам максимално от всеки шанс и искам да помагам на отбора си. В последната година научих как да реагирам в тежките моменти на трудните неща."

Той се присъедини към "Олимпиакос" преди началото на сезона. Относно взаимоотношенията си с треньора и останалите играчи в отбора, Везенков каза:

"С Дейвид Блат се работи добре, той много изисква. Има много неща, които трябва да се направят както той каже. Звездите на "Олимпиакос" ме приеха много добре, лесно е като говорите един и същи език. Приятели сме, излизахме и на кафе, всичко е перфектно", завърши българинът.