на живо

Везенков с 20 минути при загуба на "Олимпиакос" в Евролигата (ВИДЕО)

"Байерн" прекъсна победната серия на гръцкия гранд

http://www.euroleague.net

Националът Александър Везенков записа 20 минути при загубата на своя "Олимпиакос" с 68:74 от "Байерн" като гост в среща от петия кръг на баскетболната Евролига.

Родното тежко крило бе сред най-добрите за гръцкия гранд със 7 точки и 5 борби. Това обаче се оказа недостатъчно, за да продължи победната серия на "Олимпиакос" в турнира.

Тимът от Пирея стартира тазгодишното издание с драматично поражение от "Жалгирис" Каунас, последвано от три поредни успеха - над "Панатинайкос", "Олимпия" Милано и "Макаби" Тел Авив.

Снимка: http://www.euroleague.net

Мачът с "Байерн" бе равностоен от началото до края, като германците поддържаха минимален аванс в дълги периоди. Решителни се оказаха последните минути на третата четвърт и началото на последната, когато домакините поведоха с 8 точки, а после увеличиха преднината си до 11.

За победителите над всички бе бившият играч на "Олимпиакос" Уейд Болдуин с 18 точки. С 16 се отчете Владимир Лучич, докато по 10 добавиха Нихад Дедович и Джален Рейнълдс.

Най-резултатен за "Олимпиакос" бе Костас Папаниколау с 13 точки.

В следващия кръг "Байерн", който е лидер в Евролигата, гостува на "Реал" Мадрид, докато Везенков и компания приемат турския "Анадолу Ефес".