на живо

Династията „Зидан” с бързи темпове превзема „Реал” Мадрид (ВИДЕО)

Енцо, Лука, Тео и Елиз вървят умело по пътя на легендарния си баща

Зинедин Зидан със сигурност е един от най-успешните футболисти на своето време. Десетият най-скъп трансфер в историята на този спорт е спечелил всичко възможно на клубно и национално ниво с отборите, в които е играл. Сега Зизу е начело на „Реал” Мадрид, но и в треньорския занаят явно няма неотворени врати пред французина, който през миналия сезон спечели Шампионската лига.

Новото голямо предизивкателство пред фамилията Зидан са успешните кариери на четиримата синове на легендарния плеймейкър. Четирима са тръгнали стремглаво по пътя на своя баща. Всеки един от тях тренира в школата на „Реал” – Кастилия.

21-годишният Енцо вече дебютира за представителния отбор на мадридчани по-рано през сезона и дори отбеляза първия си гол. Това стана в турнира за Купата на Испания срещу „Леганес” през есента.

Три годни по-малкият Лука избира да застане под рамката на вратата.

Докато най-малките – Тео (14 г.) и Елиаз (11 г.) са все още далеч от постиженията на своите братя, но още отсега се вижда, че качествата им са безспорни. 

Поредните доказвателства за възможностите на четиримата се потвърждават от представянето им в последните мачове на техните юношески гарнитури в академията на „Белия балет”.