на живо

Появиха се кадри от мелето между феновете на "Ботев" и полицията (ВИДЕО)

30-секундно клипче в социалните мрежи показва сблъсъците пред стадион "Българска армия"

Появиха се кадри от мелето между феновете на "Ботев" и полицията (ВИДЕО)

Изключително неприятни събития се случиха минути преди сблъсъка за Купата на България между ЦСКА и "Ботев" Пловдив.

Привърженици на "жълто-черните" влязоха във физическа саморазправа с органите на реда, които са стояли пред сектор "Б" на "Българска армия", а кадри от боя бяха качени в социалните мрежи в профила на ULTRAS-BULGARIA.net.

Причината за създалата се физическа конфронтация е, че полицията не допусна на трибуните близо 200 привърженици на "Ботев". В крайна сметка феновете на гостуващия отбор влязоха на стадиона в средата на първото полувреме.

От министерството на вътрешните работи съобщиха, че те не са пожелали да се съобразят с наложените противоепидемични изисквания и са поискали да бъдат настанени в сектор, предназначен за феновете на ЦСКА.

Привържениците на "Ботев" опитали да преодолеят насилствено полицейската преграда, което е наложило и използване на сълзотворен газ.

Според изискванията на мача трябваше да присъстват по 1000 зрители в секторите "А", "В" и "Г", както и 300 гости от Пловдив в сектор "Б". 

ЦСКА победи "Ботев" с 2:0 и се класира за финала за Купата на България, където на 1 юли ще спори с настоящия носител на трофея "Локомотив" Пловдив.