на живо

Виктор Троицки дебне Григор на 1/4-финала

Сърбинът се наложи над Робин Хаасе в 3 сета

Getty Images

Номер 37 в световната ранглиста - Виктор Троицки се класира за четвъртфиналите на турнира "София Оупън", където ще срещне победителя от мача между първата ни ракета Григор Димитров и поляка Йежи Янович. 

30-годишният евентуален съперник на Гришо се наложи с 2:6, 6:4, 7:6(3) над Робин Хаасе в столичната зала "Арена Армеец".

Мачът започна отлично за Хаасе, който успя да спечели първото подаване на съперника си и поведе с 3:0. Срещата продължи равностойно, като двамата не допуснаха пробив в подаванията си, а отличното подаване на Хаасе не даде шанс на Троицки за пробив. Слабият сервис на сърбина продължи да му създава неприятности и той допусна втори пробив в сета, който бе достатъчен за крайното 6:2.

Вторият сет също започна трудно за родения в Белград тенисист, който трябваше да спасява точка за пробив, за да докара частта до 1:1. Троицки успя да стабилизира играта си и стигна до пробив в 5-ия гейм, повеждайки с 2:4. Хаасе пропусна 5 възможности за брейк в 8-ия гейм и логично не успя да се противопостави на по-добре играещия в тази част Троицки, който затвори сета с 4:6.

Той продължи с убедителното си представяне от втория и в третия сет, когато успя да вземе първото подаване на опонента си и на свой ред спечели своето, повеждайки с 0:2. Хаасе обаче набързо успя да се съвземе и върна пробива и след 3 поредни спечелени гейма поведе с 3:2. Сета продължи равностойно, стигайки се до логичен тайбрек при 6:6. В него Троицки се ориентира значително по-бързо и след 2 пробива успя да поведе с 1:5. Сърбина затвърди доброто си представяне и успя да спечели мача на 3 за крайното 6:2, 4:6, 6:7 (3).

Евентуална среща между Григор и Троицки ще бъде пета помежду им в кариерата на двамата тенисисти. Те са си разменили по 2 победи. През 2016 г. сърбинът победи и в двата мача - на турнира в Сидни и на "Ролан гарос".