на живо

Виктор Троицки и бременната му съпруга също са заразени с COVID-19

Сръбският тенисист участва на турнира в Белград

Instagram

Сръбският тенисист Виктор Троицки и бременната му съпруга Александра са дали положителни проби за COVID-19. Това обяви той пред медии в родината си.

Троицки отказа участие на турнира "Шампионата на Източна Европа", който се провежда в Белград, заради контузия. Преди седмица обаче взе участие в първата мини надпревара в сръбската столица от "Адриа Тур" - събитието, организирано от Новак Джокович. 

"Аз и съпругата ми сме с положителни тестове. Тя се тества в петък, а аз и дъщеря ни - в неделя, след като нейната проба излезе положителна. Тестът на дъщеря ни е отрицателен", разясни Троицки пред сръбското издание "Телеграф".

Съпругата на тенисиста е в напреднала бременност, като се очаква да роди през юли. 

 
 
 
View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandra Troicki (@aleksandratroicki) on

Троицки е третият участник в "Адриа Тур", който дава положителна проба за COVID-19. Григор Димитров и Борна Чорич също са заразени. Очаква се днес (23 юни) да излезе резултата от теста на Новак Джокович. Световният номер 1 се прибра в родината си, като отказа да даде проба в хърватския град Задар. 

Заразени още са треньорът на Григор Димитров - Кристиан Гро, физиотерапевтът му Алгис Христов и фитнес треньорът на Джокович - Марко Паничи. След турнира в Белград българският тенисист се прибра в родния си град Хасково, където проведе открита тренировка, говори пред медиите, срещна се с кмета на града и се снима с деца. До момента няма установени положителни проби заради краткия му престой там. Мениджърът му Георги Стоименов разкри, че той и родителите му дали негативен резултат.

Снимка: Reuters

В случая с Троицки притеснително е, че преди дни семейството му отпразнува третия рожден ден на дъщеря му Ирина, като събра на парти доста приятели. Тържеството се състоя в Белград. 

 
 
 
View this post on Instagram

Kuma Irina’s birthday

A post shared by Kristina K (@kris____tinaaaa) on