на живо

Виландер: Димитров трябва да поработи върху агресията и постоянството си

Григор се движи отлично по корта, но не може да си позволи да играе прекалено защитно на клей, категоричен е специалистът

Getty Images

Бившият номер 1 в света и настоящ тенис анализатор Матс Виландер даде няколко ценни съвета на най-добрия ни тенисист Григор Димитров преди старта на "Ролан Гарос".

Според шведа българинът трябва да поработи още върху тактиката и постоянството си, както и да бъде по-агресивен на корта.

"Григор Димитров определено трябва да е подготвен за всичко на "Ролан Гарос", където очакванията и напрежението са големи, а желязната воля и непримиримият характер са задължителни", сподели Виландер пред tenniskafe.com.

"Григор трябва да поработи върху тактиката си и да стане малко по-постоянен. На клей трябва да играе повече с топ спин и да е по-агресивен от форхенд. Да се опитва да диктува точките."

Първата ни ракета за последно игра на Мастърса в Рим, където в първи кръг бе спрян от аржентинеца Хуан Мартин дел Потро.

"Гледах го в Рим. Да, Хуан Мартин дел Потро е опасен и добър, но все пак… Димитров се движи отлично по корта и това е прекрасно качество на твърда настилка и на трева, но на клей не можеш да си позволиш да играеш в защита прекалено много. Трябва да си инициаторът, а тактиката ти да се осланя на агресията. Не е нужно да търсиш безразсъдни уинъри, разбира се."

"По такъв начин Григор игра на "Аустрелиън Оупън" и той трябва и ще играе така в Париж. Ако има правилната нагласа, когато пристигне в Париж, говорим за възможни 5 сета на клей, ще е много труден за побеждаване.

"Ако иска да стане най-добрият, трябва да е по-постоянен, по-агресивен и да диктува точките", допълни специалистът.