на живо

Вили Вуцов: В изпълкома си дават парите за продукт, който не върви (ВИДЕО)

bTV

Велислав Вуцов бе гост в студиото на Зона Спорт в понеделник. Бившият треньор на Левски, Славия и Ботев (Пловдив) говори за ситуацията в българския футбол и кризата в националния отбор.

„Гледам много внимателно отзивите отвсякъде. Едни обвиняват Футболния съюз, други обвиняват отбора, трети обвиняват играчите. Аз смятам, че вина носим, в това число слагам и себе си, абсолютно всички, които се занимаваме с футбол. И мисля, че в тази последната седмица дойде едно такова положение, че вече трябва да се вземе едно по-крайно решение. Защо? Защото ние дъното го ударихме много отдавна. Ние знаем, че сме ударили дъното и дълбаем”, каза Вуцов и добави: „Резултатите на националния отбор са витрината и апотеоза на всичко, което се случва в нашия футбол. А в нашия футбол от доста време насам приехме една такава идеология всеки да обвинява другия и всеки смята, че другият е виновен.”

Той не пропусна и в типичен стил да обсъди темите за Футболния съюз, проблемите на българския футбол, необходимите промени, треньорските рокади в ЦСКА, тазгодишното участие на родните клубове в Евротурнирите.

„Не може да обвиним момчетата, че не желаят. На фона на възможностите си се опитват да се трудят. На фона на задачите, които са им сложени, се опитват да тичат и да се борят”, бе категоричен Вуцов.

Той говори и за  спортно-техническите грешки на националния отбор в последните два мача, младежките гарнитури и интересите в БФС. Колоритният наставник завърши гостуването си като заяви категорично: „Аз твърдя, че в момента от тези 120 треньора в България има 15-20, които са много добри, топ качество. И от тези 15-20, 80% не са на работа – или са в чужбина, или са извън системата"