на живо

Винъс Уилямс, Агнешка Радванска и Ана Иванович аут от олимпийските игри

Тенис турнирът при жените не премина без изненади в първия ден

Getty Images

Първият ден на тенис турнира при жените на олимпийските игри в Рио де Жанейро не премина без изненади. Три от фаворитките бяха отстранени след само няколко часа на кортовете в Бразилия.

Сестрата на световната номер 1 Серина Уилямс - Винъс, не успя да се справи с белгийката Кирстен Флипкенс и загуби мача си на сингъл с 6:4, 4:6, 6:7 (5).

Снимка: Getty Images

Въпреки загубата, световната номер 6 Винъс Уилямс продължава с участието си в Рио. Тя и Серина ще се състезават на турнира по двойки, а техни първи съпернички са представителките на Чехия - Стрицова и Шафаржова.

Снимка: Getty Images

По-рано днес от надпреварата на сингъл отпадна и поставената под номер 4 полякиня - Агнешка Радванска. Тя беше отстранена от китайката Шайшай Джън с 6:4, 7:5.

Снимка: Getty Images

Феновете на тениса в Рио няма да могат да се наслаждават и на играта на представителката на Сърбия Ана Иванович. Тя загуби своята среща от първия кръг на олимпийския турнир от Карла Суарес Наваро с 6:2, 1:6, 2:6.

Българската представителка в турнира Цветана Пиронкова стартира участието си днес около 20:00 ч. Нейна съперничка е германката Лаура Зигмунд.