на живо

Винисиус - много път за нищо

В "Реал" Мадрид не са доволни от бразилските си колеги

Мачовете между националните отбори могат да бъдат изключително изморителни за футболистите. Някои от тях пропътуват огромни разстояния, играят срещи през два-три дни и след това се прибират в клубния си отбор за още от същия смазващ режим.

За една звезда на испанския шампион "Реал" Мадрид обаче паузата заради международните срещи бе странна. Винисиус Жуниор се завърна на базата "Валдебебас", след като навъртя около 20 700 км път... без да запише и една игрова минута за Бразилия.

В кралския клуб приемат ситуацията със смесени чувства. От една страна са разочаровани за играча, от друга виждат възможност Винисиус да бъде свеж за сблъсъка с "Виляреал" в събота. Крилото може да започне като титуляр вместо Еден Азар, който даде положителна проба за коронавирус.

Въпреки че изгледа от резервата скамейка мачовете на "Селесао" с Венецуела (1:0) и Уругвай (2:0), Винисиус вижда само позитиви от времето, прекарано в бразилския лагер. За местните футболисти е голяма чест просто да получат повиквателна, а младокът не представлява изключение.

За по-малко от две седмици Винисиус пътува от Мадрид до Рио, от Рио до Сао Пауло, от Сао Пауло до Монтевидео и оттам обратно в испанската столица.

Поне за играча остава успокоението, че треньорът на "Реал" Мадрид Зинендин Зидан ще му гласува повече доверие от националния селекционер Тите.