на живо

Класа без пари

Договорите на редица футболисти изтичат през лятото

Договорите на редица футболисти изтичат след по-малко от шест месеца, а отбори от всички краища на света вече се облизват пред възможността да привлекат желаните играчи почти без пари. И докато трансфертните суми продължават да нарастват, всеки клуб ще се опита да финализира най-изгодната сделка.

Затова ви представяме отбора на "Марка" от класни футболисти, чиито контракти изтичат през лятото на 2019 г.

Опит между гредите

В договора на Джанлуиджи Буфон има клауза за удължаване с още един сезон, но не е ясно дали ветеранът ще иска да остане в ПСЖ.

Снимка: Twitter

Междувременно контрактът на Петър Чех с "Арсенал" приключва и чехът ще търси късмета си другаде.

Стабилна защита

Четирима южноамериканци, сред които един уругваец и трима бразилци, могат да оформят защитен вал, за който всеки елитен отбор си мечтае.

Диего Годин отказа няколко оферти през лятото и остана в "Атлетико" Мадрид, но все още не е подновил договора си с "рохибланкос". Съотборникът му Филипе Луис си тръгва от "Уанда Метрополитано", тъй като "дюшекчиите" нямат намерение да му предложат нов контракт.

Десният защитник на ПСЖ Дани Алвеш със сигурност е в полезрение на няколко европейски отбора, макар че все още не се е възстановил напълно от контузията, която му попречи да участва на световното първенство в Русия.

Тоби Алдервейрелд, Хуанфран, Томас Вермален и Венсан Компани ще станат свободни агенти през юни.

Качествени полузащитници

Юношата на ПСЖ Адриен Рабио обяви, че си търси нов отбор, а "Барселона" вече прояви интерес към него.

Мениджърът на "Челси" Маурицио Сари рядко прибягва до услугите на Сеск Фабрегас през този сезон. Апетити към испанеца има от "Атлетико" Мадрид и "Милан".

Уволнението на Жозе Моуриньо може да афектира върху бъдещето на Андер Ерера в "Манчестър Юнайтед". Около 29-годишния испанец се носят слухове, че може още през този трансферен прозорец да се върне в "Атлетик" Билбао.

Aарън Рамзи едва ли ще остане в "Арсенал", а Хуан Мата все още се чуди за новия договор с "Манчестър Юнайтед".

Санти Касорла пък подписа с "Виляреал" само за един сезон.

Две суперкрила

След десетилетие в "Байерн" Мюнхен Ариен Робен и Франк Рибери обявиха, че си тръгват от Бавария.

А нападатели като Оливие Жиру, Марио Балотели, Ариц Адурис, Фернандо Йоренте и Даниел Стъридж са свободни да преговорят за бъдещето си.