на живо

Висшата лига преговаря с правителството за завръщане през юни

Срещите ще са при закрити врата

Ръководството на Висшата лига е в напреднали преговори с правителството на Великобритания за подновяване на първенството през юни, съобщава "Мирър".

Според изданието, властите са дали зелена светлина на плана шампионатът да бъде продължен при закрити врата, като ще бъде осигурена възможно най-безопасна среда за играчите, а достъпът до стадионите ще бъде силно ограничен за всякакви външни лица.

За да бъде гарантирано, че запалянковците няма да опитват да се струпват пред стадионите, телевизионните компании ще излъчват повече мачове от предвиденото по договорите, а някои срещи вероятно ще бъдат предавани по безплатни платформи.

Според здравните власти във Великобритания, пикът на заразата с COVID-19 е съвсем близо и се очаква да бъде около средата на април. След това се предвижда спад на броя на новите случаи. Ако ситуацията бъде овладяна, то в началото на май отборите ще могат да подновят тренировки и да бъдат готови за мачове през юни. Така кампанията ще може да завърши до средата на юли.

bTV призовава: останете си вкъщи!