на живо

Висшата лига връща феновете по трибуните за последния кръг

Това обяви премиерът Борис Джонсън

Феновете на отборите от английската Висша лига ще могат да се завърнат по трибуните на 23 май (неделя), когато ще се изиграе последният кръг от сезона. Това е заложено в правителствения план за излизане от локдауна, наложен като мярка за борба с пандемията от коронавирус, обяви премиерът на страната Борис Джонсън.

Очаква се на 17 май (понеделник) елитните клубове да получат разрешение за допускане на не повече от 10 000 зрители - или до 25% от капацитета на стадиона.

38-ият кръг във Висшата лига предлага интригуващи сблъсъци като "Манчестър Сити" - "Евертън", "Лестър" - "Тотнъм" и "Уулвърхемптън" - "Манчестър Юнайтед", а "Фулъм" - "Нюкасъл" може да се окаже директен спор за оцеляване.

Запалянковците вероятно ще могат да гледат на живо и плейофите в професионалните Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2. Финалните сблъсъци ще се играят на митичния "Уембли".

От английската футболна асоциация реагираха на новината с кратко съобщение в социалните мрежи: "Много се радваме, че феновете ще получат разрешение да се завърнат. Играта не е същата без тях. Чакаме с нетърпение стадионите отново да се напълнят, веднага щом е безопасно и възможно това да се случи".

90-хилядният "Уембли" ще приеме и 7 мача от Евро 2021 през юни и юли, включително двата полуфинала и сблъсъка за трофея. Според британските медии, от футболната асоциация се надяват по трибуните да има около 27 000 души.