на живо

"Витоша" и "Септември" не се победиха

Отмениха редовен гол на Мартин Тошев

Lap.bg

"Витоша" Бистрица и "Септември" завършиха наравно 0:0 в среща от 25-ия кръг на Първа професионална лига. Футболистите на Костадин Ангелов отново не успяха да постигнат първа победата и заемат последно място със седем точки, а гостите с 28 пункта са на осма позиция в класирането.

В началото на срещата голови положения липсваха. Вратарят на "Витоша" Християн Василев на два пъти показа несигурност и създаде напрежение за съотборниците си. В 19-ата минута Четин Садула със силен удар затрудни максимално Валентин Галев. Малко след това и Стефан Христов можеше да изведе домакините напред, но стреля над вратата.

"Септември" отговори с изстрел от разстояние на Борис Галчев, който попадна право в ръцете на Християн Василев. Най-спорният момент в срещата дойде в 41-ата минута, когато Мартин Тошев се измъкна зад защитата на Витоша и прати топката в мрежата. Страничният съдия в маркира засада, макар и със закъснение. Телевизионните повторения показаха, че попадението е отменено неправилно.

Три минути след подновяването на играта Орлин Старокин от добра позиция стреля покрай вратата. 120 секунди по-късно Галчев стреля от пряк свободен удар, а Василев майсторски спаси.

В 56-ата минута Четин Садула се измъкна отдясно и центрира към резервата Григор Долапчиев, който от непосредствена близост стреля неточно с глава.

Опитният Четин Садула можеше да се разпише в 76-ата минута, но Богомил Дяков с решителна намеса изчисти топката.

В 82-ата минута Ишмаел Байду пропиля златен шанс да донесе 3 точки за "Септември". 

Последната дума имаха домакините, който можеха да стигнат до историческа първа победа, но Григор Долапчиев направи нов пропуск.