на живо

"Витоша" стана шампион при ветераните, Бойко Борисов с хеттрик

Във финала тимът на премиера победи "Нефтохимик" с 6:3

"Витоша" Бистрица е шампионът в Държавното републиканско първенство за ветерани. Във финалния мач, срещу "Нефтохимик" в Стара Загора, "тигрите" победиха с 6:3. С хеттрик се отличи премиерът Бойко Борисов.

Още в първите минути Борисов затрудни вратаря на "Нефтохимик" с пряк свободен удар. В 16-ата минута засада отмени гола на Ники Божков. Пасът беше от премиера, в ролята на ляво крило. В 18-тата минута "Витоша"  поведе с 1:0 чрез Светльо Петров, асистенция на Бойко Борисов.  В 25-ата минута Петров вкара втория си гол в мача.

В 42-ата минута резултатът стана 3:0, благодарение на Денимир Паскалис. В 46-ата минута от дузпа във вратата на тима от Бургас се разписа Борисов. Наказателният удар беше отсъден заради нарушение срещу Ники Божков. В 48-ата минута резултатът стана 4:1. За символичните домакини се разписа Пламен Крумов.

В 65-ата минута греда попречи на Борисов да се разпише отново. В 75-ата минута заради засада бе отменено попадението на Господин Джамбазов от "Нефтохимик". Минута по-късно премиерът направи резултата на 5:2.

В края на мача Борисов оформи своя хетрик - 6:1, а за "Нефтохимик" се разписаха Милен Христов и Диян Петков.

Така срещата завърши при резултат 6:3 за "Витоша" Бистрица, а Борисов получи награда за голмайстор  на първенството.

Тагове:

@