на живо

ВИЖТЕ как феновете на Партизан посрещнаха баскетболния Левски (ВИДЕО)

"Сините" загубиха двубоя в Белград с 66:94 точки

Баскетболният тим на Левски допусна поредно поражение в Адриатическата Лига. "Сините" загубиха гостуването си на сръбския гранд Партизан с 66:94 точки, но въпреки това ще си спомнят с доза умиление за двубоя в легендарната зала "Пионир". Причината - публиката на домакините извърши безпрецедентна проява, аплодирайки играчите на родния шампион при представянето им. Нещо, което рядко може да бъде видяно именно от привържениците на белградския тим.

Припомняме ви, че първата среща между двата отбора в София бе прекъсната, поради бой между феновете на двата отбора. Тогава баскетболистите на Левски защитиха своите колеги от сръбския тим, които също бяха нападнати от крайните привърженици на "сините". Това не бе забравено, както от ръководството на Партизан, така и от страстните навиячи на "черно-белите", които изразиха своята благодарност чрез аплодисменти преди, по време и след края на мача.

Треньорът на Партизан Душко Вуйошевич също не подмина темата в коментара си след края на срещата.

"Вече не си спомням как се стигна до инцидента, но помня реакцията на играчите и треньора Папазов. Тези, които ни нападнаха, ги няма в Белград, но тук пристигнаха тези, които ни бранеха. Трябва да се отнесем коректно с тях"

За Левски това бе 20-та загуба от 21 мача в турнира. "Сините" са на последно място, а Партизан заема четвърта позиция с 14 успеха и 7 поражения. Лидер е другият сръбски гранд Цървена Звезда.