на живо

Вижте кое подпали искрата на баскетбола в Стара Загора (ВИДЕО)

Полицията нахлу в сектора на агитката на "Берое" в дербито с шампиона "Левски Лукойл"

Facebook.com/Beroebasketball

Втори пореден мач от Националната баскетболна лига в България бе прекъснат заради напрежение в трибуните. След като миналата събота това се случи в двубоя между шампиона "Левски Лукойл" и вицешампиона "Балкан", снощи историята се повтори и в Стара Загора.

При 85:84 в полза на домакина в срещата "Берое" и оставащи 8 секунди до края, отсъдено нарушение в нападение на гарда на беройци Николай Стоянов, подпали искрата в зала „Общинска“.

Към баскетболистите на "сините" полетяха бутилки с минерална вода и чаши с кафе, а президентът на "Левски Лукойл" Тодор Стойков изведе играчите и треньорите от залата, с цел да защити тяхното здраве и да гарантира тяхната сигурност.

Разправията край съдийската маса доведе до отсъждане на двойно техническо нарушение за треньорите Константин Папазов ("Левски Лукойл") и Любомир Минчев ("Берое") , за когото това бе второ и последва директна дисквалификация.

Така "Берое" остана без своя старши-треньор в оставащите 8 секунди на мача, които все пак се доиграха. В тях, начело на скамейката на старозагорци застана новия помощник на Минчев и бивш асистент на Папазов - Тони Дечев. Патрик Рембърт проби под коша, но пропусна, Деян Иванов не успя при опит за добавка. И това бе всичко.