на живо

Владимир Кличко: Джошуа беше по-силен от мен

"Нека първо направя анализ, а след това ще искам реванш", заяви украинецът

Getty Images

Бившият световен шампион в тежка категория Владимир Кличко отдаде заслуженото на своя опонент и нов носител на поясите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBО) - Антъни Джошуа, след края на мача между двамата. 41-годишният украинец поздрави британеца, който го нокаутира в 11-ия рунд пред 90 000 зрители на стадион "Уембли".

Поражението беше второ поредно за Кличко, който преди 17 месеца загуби поясите от Тайсън Фюри. Джипси кинг обаче беше наказан заради употреба на кокаин и титлите бяха овакантени.

"Надявам се, че се насладихте на този бой. Днес победи по-добрият боксьор. Това бе невероятно събитие за бокса. Двама джентълмени се изправиха един срещу друг и този път съперникът бе по-силен от мен. Съжалявам, че не успях аз да спечеля. Надявах се да успея, но просто не се получи. Моите уважения към Антъни. Поздравления!", каза Кличко след мача. 

Мачът между двамата беше доста оспорван, като и украинецът имаше възможност да повали 13 години по-младия си противник и да запише 65-и успех в кариерата си. Той обаче се надява, че ще стори това на реванша.

"Разбира се, че в договора има клауза за реванш. Но нека първо да анализирам какво се случи. Исках да вдигна ръка като победител, но вместо това загубих втори пореден мач", разясни Кличко.