на живо

Владинова пред bTV: Трябва да изключим обстановката и да покажем какво можем

Капитанът на отбора ни знае как да успокои съотборничките си преди световното

Капитанът на българския отбор по художествена гимнастика - Невяна Владинова, даде интервю за bTV ден преди старта на световното първенство в Баку, Азербайджан. Тя подчерта колко е важно грациите ни да изключат обстановката, за да не мислят за притесненията и да покажат това, на което са способни.

"Спокойна съм. Гледам да мисля за всяко упражнение отделно, едно по едно. Знам, че мога всичко, много съм работила и се надявам да успея да си изиграя съчетанията поне като днес - и в сряда, и в четвъртък", заяви Неви.

Като най-опитна тя сподели и как ще успокои своите съотборнички: "Ще им кажа, че това е поредното състезание. Едно състезнание като всички останали. Конкуренцията е същата, гимнастичките са същите. Ние сме същите, играем същите неща. Просто трябва да сме спокойни наистина, да изключим обстановката и да покажем това, което можем. Не мислим за притесненията"

"Трябва да внимаваме да сме концентрирани докрай. Наистина е много тежко психически, даже не толкова физически. Трябва всеки ден да бъдем максимално концентрирани на терена и през останалото време да си пазим енергията колкото можем"

"Тренирали сме за това цяла година и мисля, че сме достатъчно физически издръжливи, за да се справим с умората... Треньорите ни казват същото, което и ние мислим - че сме спокойни, че сме работили много, че можем и че наистина всичко ще се получи", завърши Владинова.

Тагове: