на живо

Грациите ни показаха стабилна форма месец преди световното в Баку (ВИДЕО)

Невяна Владинова спечели контролното в зала "Раковски"

Невяна Владинова спечели контролното в зала "Раковски", с което грациите от националния отбор по художествена гимнастика дадоха символичен старт на втория състезателен полусезон.

В него им предстои и най-важното състезание за годината - световното първенство в Баку през септември.

Владинова, Тасева и Калейн демонстрираха добра форма и стабилна игра. Освен за честта на България, на световното "Златните момичета" се борят и за квоти за олимпийските игри догодина.

"Боряна Калейн се чувства изключително добре и спокойна на бухалките. Много сложни бухалки. Най-сложните в света! Направи грешка, но ги играе много добре, тренира ги много добре. Ще видим как ще се възприемат тези бухалки. Същото е и с Катрин на лента, както и Неви, разбира се. Всички увеличават и гонят класиране, направили сме го и ние. Има промени в съчетанията, но не сме ги направили, така че да рискуваме и да не могат момичетата да се справят", заяви президентът на родната федерация Илиана Раева.

"До септември месец ще следим тяхната форма, тяхното емоционално и моментно състояние - физическо и психическо - всякакво и ще преценим точно как ще пуснем съчетанията. Никакъв риск няма да поемаме и ще отидем да се борим за две квоти", допълни тя.

Следващата седмица Калейн и Владинова ще играят на Чалъндж купата в Минск.

Тагове: