на живо

Владислав Стоянов е Футболист на годината за 2014

Очаквано вратарят на Лудогорец спечели анкетата

Getty Images/Guliver Photos

Един от най-добрите играчи на Лудогорец и националния отбор - Владислав Стоянов, спечели анкетата за Футболист на годината за 2014 година. Това е първо подобно отличие в кариерата на вратаря, който бе награден на специална церемония във "Военния клуб" в столицата.

През 2014-а Стоянов спечели шампионската титла на страната и турнира за Купата. Неговите фантастични изяви в Шампионска лига пък му спечелиха място в идеалния отбор на груповата фаза, според авторитетни издания и специалисти по света. 27-годишният страж също така се утвърди и в титулярния състав на националния отбор.

Той спечели отличието с убедителен аванс пред съотборника му Светослав Дяков. Трети остана седемкратният носител на отличието Димитър Бербатов.

Освен голямата награда, Владо Стоянов получи и приза за най-добър вратар.

"Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен. Това е награда, за която не съм си мечтал да бъда номиниран, камо ли да я спечеля. Наистина благодаря на всички, включително на семейството и приятелката ми.", заяви стражът на "зелените".

В посока Разград заминаха още четири статуетки от церемонията. Козмин Моци и Светослав Дяков получиха отличията за Най-добър защитник и полузащитник. Румънецът взе и наградата за Най-добър чужденец в родното първенство. Наставникът на шампионите Георги Дерменджиев пък е Треньор на 2014 година.

Ето и разпределението на останалите награди:

Награда за най-добър нападатели - Мартин Камбуров (Локомотив Пловдив)

Награда за феърплей - Берое

Награда за най-красив гол - Томаш Иршак (Боотев Пловдив)

Награда за най-проспериращ млад играч - Божидар Краев (Левски)