на живо

Владислав Стоянов: На първите 3 дузпи ми стана ясно какво ще се случи

"Треньорът няма да сгреши, който и вратар да използва", каза стражът на "Лудогорец"

Владислав Стоянов: На първите 3 дузпи ми стана ясно какво ще се случи

Отпадането от турнира за Купата на България след изпълнение на дузпи и загуба от "Левски" вгорчи завръщането в титулярния състав на "Лудогорец" на вратаря Владислав Стоянов. За последно той попадна в стартовите 11 през март 2017 г., а след това трябваше да лекува тежка контузия.

"Добре се чувствам. Щом изкарах 120 минути и дузпи, значи всичко е наред. За жалост не успяхме да победим. Дузпите са голяма доза късмет. Адмирации за футболистите на "Левски", изпълниха доста добри дузпи. Още на първите 3, на които усетих ъгъла и видях къде влизат, ми стана ясно какво ще се случи. На никой не пожелавам да се контузва - на моите колеги, на моите съперници. Това е най-голямото наказание за един спортист. Да се върна на терена, особено на "Герена", на моя пост е много силно усещане", заяви Стоянов.

Въпреки отпадането от надпреварата, той е оптимист за доброто представяне на тима в първенството.

"Не се случва за първи път да отпаднем за Купата. Реално винаги сме се целили да вземем всички трофеи, но първенството ни е основната цел. Надявам се да бъдем пределно мотивирани, да си решим първенството възможно най-рано. Не съм изненадан от поведението на "Левски". Аз очаквах, че ще играят по този начин. Адмирации за техния отбор, продължават явно заслужено напред. "Левски" винаги са в борбата за титлата, както и ЦСКА, тази година и "Локомотив". Ще бъде доста интересно до края", каза той.

Стоянов заяви, че преди всичко е приятел със своите колеги вратари в "Лудогорец", а треньорите няма да сбъркат, който и от тримата да изберат за предстоящите срещи.

"С Пламен първо сме приятели, а след това колеги и конкуренция. Мисля, че и двамата сме достатъчно интелигентни, за да няма дразги между нас. Който преценят треньорите, той ще застане на вратата. И Пламен, и Ренан, дори и аз сме много класни. Нивото на отбора е високо, независимо от тази загуба и това отпадане. В мачовете с "Интер" показахме добра игра. Липсваше ни малко шанс, а тези големите отбори наказват всяка грешка"