на живо

Владо Николов става координатор за всички национални отбори по волейбол

Той ще се занимава с организационната част

Lap.bg

Президентът на мъжкия волейболен "Левски" Владимир Николов е назначен за координатор на всички национални отбор. Това разкри той пред сайта на Българска федерация волейбол.

"Президентът Любо Ганев ме натовари да поема и тази отговорност. Няма разлика в работата с мъжете и жените. Всичко е организационно-административна дейност. Ще координирам всички национални отбори при мъжете и жените", заяви той.

Като координатор, бившият капитан на националния тим ще отговаря за организационната част при мъжете и жените, както и при подрастващите. Той заяви, че целта му е във всички отбори да се работи професионално, а мениджърите да бъдат подготвени да посрещат всички нужди на волейболистите, свързани с подготовката.

Снимка: Lap.bg

"Не е нужно да се променя нещо генерално. Искам да се активизира работата с треньорите и щабовете. Да има контрол. Управителният съвет и президентът Любо Ганев трябва да имат точна и ясна представа за това, което се случва. Искам да се активизират и тийм мениджърите. До момента професионално се работи само в мъжкия отбор. При останалите беше на парче. Много е важно да подготвим, да обучим тийм мениджъри, които да отговарят за всички нужди на отборите. Те трябва да говорят чужди езици и да са компетентни", обяви плановете си Николов.

Той изрази одобрение към решението на федерацията да остави за селекционер на мъжкия национален тим Силвано Пранди, въпреки незадоволителните резултати през 2019 г. Италианецът ще работи в тандем с Николай Желязков, като идеята е българският специалист да стане основен треньор на мъжете след 2 години, а Пранди да се занимава с юношите.

"Смятам, че това е логично продължение на работата му с оглед начина, по който България игра в последните две квалификации за олимпиадата. Въпреки че не се класирахме. Пранди се е доказал като човек, който си разбира перфектно от работата и ще се справи с предстоящата подмяна на поколенията. Той е човек, който познава волейбола и в най-малките му детайли. Умее да изгражда млади играчи и да ги налага. Друг голям позитив е подходът към хората. Силвано знае как да вземе максимума от всеки", заяви Николов.