на живо

Владо Николов: Живи, умрели - мач с ЦСКА трябва да се играе! (ВИДЕО)

Волейболното дерби е в събота

Владо Николов: Живи, умрели - мач с ЦСКА трябва да се играе! (ВИДЕО)

На 41 години Владимир Николов се завръща на волейболния терен. Треньорът на "Левски" ще излезе в дербито с ЦСКА тази събота. 

Две години и половина след грандиозния бенефис пред хиляди зрителите в "Арена Армеец", серия от контузии в "Левски" принуди Николов да се завърне на игрището.

"Ако ставаше въпрос за мач срещу друг отбор, а не ЦСКА, 99% нямаше да се стигне дотук. Опитваме се да възпитаме тези деца в някакви ценности, а едно от нещата е, че живи, умрели - мач с ЦСКА трябва да се играе", каза бившият капитан на националния отбор.

Първият в кариерата мач на Николов срещу ЦСКА е през 1994 г. За последно се е състезавал в родното първенство през 2002-а, когато нито едно от четирите му деца не е било родено. Сега 14-годишният Александър е част от мъжкия отбор на "Левски" и е съотборник на баща си.

"Най-интересното в момента е, че Алекс изпълнява по-добър сервис от мен... и то чувствително. Така че по време на мача ще влиза на мое място да бие сервис.", добави Николов.

Срещата между ЦСКА и "сините" е в събота в залата на "червените" - "Васил Симов", без публика на "Левски" от съображения за сигурност.