на живо

Владо Николов: "Левски" - ЦСКА пренаписа историята (ВИДЕО)

Дербито подобри всички рекорди на клубния ни волейбол, каза бившият капитан на националния ни отбор

bTV

Волейболното дерби "Левски" - ЦСКА събра рекорден брой зрители на 22 февруари в зала "Арена Армеец" - почти 6000 души изгледаха на живо мача от любов и интерес към любимите си отбори. За една от емблемите на родния волейбол - Владимир Николов, този мач се оказа един от най-емоционалните в живота му. 

"В историята на българския клубен волейбол повече от 70 години друго такова събитие не е имало. За първи път над 5000 човека се събират в една зала - страхотна атмосфера, добър волейбол, нямаме причина да сме недоволни. Предишният рекорд беше около 2700 човека, който направихме пак миналата година, подобрихме го почти двойно, така че сме доволни", каза Николов пред bTV.

По време на дербито бомбичка гръмна близо до един от синовете на Николов. За щастие момчето се размина само с уплаха: "Моят син се беше уплашил. Гръмнаха пиратка или бомбичка, по-скоро пиратка близо до него, заради бетона се е получило ехо, уплашило се е детето. Определено смятам, че тези моменти са излишни на волейболни мачове. Всички предпочитаме волейбола да се запази, да бъде настрани от факлите, пиратките, бомбичките и проблемите, които вървят, но Мони е добре, всичко е наред", каза бившият капитан на националния отбор.

На 7 март "Левски" и ЦСКА ще се срещнат отново. Този път в мач за Купата на България, а "червените" няма да могат да разчитат на подкрепа от трибуните: "Зала „Универсиада" не е предвидена за два противостоящи лагера и агитки. С оглед безопасността на хората, които ще дойдат в залата, взех решение да играем само с публика на домакински отбор".

"Цялата идея, която имаме ние за волейбола като семеен спорт, спорт, в който младите се насърчават да се развиват, техните физически и морално волеви качества е именно насочена към децата, към подрастващите. Тук може би е моментът да кажа, че по време на мача агитките на двата отбора бяха около 2000-2500 човека, но в залата имаше поне още толкова зрители, които не бяха организирани. Зрители, които искаха да гледат волейбол", уточни Николов.

Владо и съпругата му Мая имат трима сина, а съвсем скоро семейството им ще се увеличи още повече, защото чакат четвърто дете. Този път момиче.

"Всички знаем, че татковците се привързват повече към момичетата. Искахме го това дете, ще се постараем да бъдем добри родители както досега", сподели бившият диагонал.

"Предстои ни последен мач от редовния сезон на първенството срещу силния отбор на Добрич и след това плейофи. Горещо се надявам, че ще имаме възможност нашият отбор да играе мачове и през април, а няма да отпадне скоропостижно, защото ако ЦСКА ни победят още веднъж на плейофите ще започнем на неизгодна позиция, рискуваме да отпаднем на четвъртфинал и да приключим сезона рано-рано. Надявам се, че това няма да стане. Има доста потенциал в нашия отбор, ако успеем да го покажем, смятам, че имаме шансове", завърши Николов.