на живо

Владо Стоянов е "Футболист на футболистите". Братя Миневи с награда за храброст (ВИДЕО)

В анкетата гласуват само играчи от родната „А” и „Б” група

bTV

Вратарят на националния отбор и Лудогорец Владислав Стоянов спечели наградата за „Футболист на футболистите” за сезон 2015/2016 на церемония, организирана от Асоциацията на българските футболисти. 

На второ място в допитването се класира плеймейкърът на Лудогорец Марселиньо, а трети остана нападателят на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров.

Снимка: Lap.bg

За най-добър треньор за изминалия сезон бе избран наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев, направил тима шампион за пета поредна година. Негови подгласници са Христо Янев, който спечели Купата на България с ЦСКА и Стойчо Стоев, който изведе Левски до сребърните медали в първенството, но беше уволнен от „сините” няколко кръга преди края на „А” група.
Снимка: Lap.bg

Призът за Най-добър млад футболист спечели халфът на Литекс Кристиян Малинов, който е основна фигура и в младежкия национален отбор на България. Втори и трети са крилото на Левски Божидар Краев и вратарят на Черно море Георги Китанов.

Здравко Лазаров заслужи награда за Цялостен принос към футболната игра. 40-годишното крило на Монтана обаче не присъства на церемонията, заради здравословни проблеми.

От тази година Асоциацията на българските футболисти учреди една важна награда - за мъжество и характер на името на незабравимия Трифон Иванов.

Снимка: Lap.bg


Снимка: Lap.bg

Призът спечелиха близнаците Йордан и Веселин Миневи, които загубиха баща си Милчо през април тази година, но само три днес след трагедията по-мотивирани от всякога братята играха един срещу друг в дербито между Левски и Лудогорец на ст. „Георги Аспарухов”.

За първа година се връчи и награда за най-добра футболистка през сезона. Победителка стана Силвия Радойска от тима на НСА, а втора и трета са Вероника Гоцева от Спортика Благоевград и Нина Георгиева от Берое.

Видео от церемонията: