на живо

Владо Стоянов: Случаят ми е специфичен, но възстановяването върви добре (ВИДЕО)

Лекарите не ми дават срокове за връщане в игра, каза вратарят на "Лудогорец"

Lap.bg

"Прекарах повече от три месеца в клиника в Барселона. Здравословното ми състояние е добро. Докторите казват, че вървим в правилната посока", заяви вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов в интервю за клубната телевизия.

В момента той се възстановява от тежката травма, получена през март тази година по време на сбор на националния отбор.

"Лекарите не са ми дали срокове за връщане в игра. Случаят ми е специфичен. Ще бъде доста добре за мен, ако през пролетта на 2018 г. започна тренировки. Стисках палци на отбора пред телевизора. Не е приятно за един футболист да стои отстрани и да наблюдава своите съотборници. Надявах се "Лудогорец" да влезе в Шампионската лига, но и участие в групите на Лига Европа е голям успех", допълни стражът, който през последните три месеца проведе лечение и възстановяване в клиника в Барселона.

"Първото ни участие в Лига Европа през 2014 г. бе доста по-различно. Съперниците ни подцениха. Дори минавахме за аутсайдер в групата. Но видяхте какво се получи. Завършихме първи, без загуба. Сега е друго. В Европа вече знаят за "Лудогорец". Участвахме два пъти в Шампионската лига. Ще бъде много по-трудно. "Истанбул Башакшехир", "Хофенхайм" и "Брага" са класни тимове. В групата няма изявен фаворит. Съперниците ни са корави отбори, добре подготвени тактически", каза още Стоянов.