на живо

Война за Верати в Италия

Италианският национал пред завръщане в Серия А

Големите съперници „Ювентус” и „Интер” влизат в поредната яростна битка помежду си. Този път обаче тя няма да бъде на терена, а на трансферния пазар. Двата гранда на италианския футбол ще се опитат да привлекат в състава си полузащитника на френския ПСЖ Марко Верати. Според вестник „Кориере дело спорт” в Милано и Торино са убедени, че могат да убедят талантливия халф да се завърне в родината си. Това обаче няма да бъде никак лесна задача. В момента бившият футболист на „Пескара” е един от най-желаните в Европа. „Байерн” Мюнхен и „Челси” са само част от кандидатите за подписа на 24-годишния играч.

На „Сан Сиро” и „Ювентус Стейдиъм” обаче в никакъв случай не мислят да се отказват от мераците си към италианския национал. Според местните медии „бианконерите” са готови да предложат цели 80 млн. евро, за да си осигурят услугите на Верати.

Голяма е вероятността през лятото звездата на шампионите – Пауло Дибала, да напусне отбора в посока „Реал” Мадрид. Ако това се случи, в касата на „Ювентус” се очаква да постъпят над 100 млн. евро, които да финансират идването на Марко.

Самият играч има желание да напусне Париж. В последно време критиките към него във френската столица са много сериозни. Агентът на играча се оплака от това още в края на миналата година. Не е тайна, че Верати симпатизира на „Юве”, а и завръщане в Италия би било много примамливо за него.

В същото време в „Интер” не се отказват и от Хамес Родригес. Според „Тутоспорт” ръководството на клуба е готово да изсипе един куп пари на „Реал”, за да привлече колумбиеца. И тук обаче конкуренцията на пазара изглежда много сериозна. Както при Верати, „Ювентус” и „Челси” също ще се борят със „синьо-черните” за атакуващия полузащитник. Освен това и „Манчесър Юнайтед” е сред кандидатите за подписа на голмайстора на Мондиал 2014 г. в Бразилия.