на живо

Войната Ибрахимович - Лукаку: Какво си казаха?

Двете звезди на миланските грандове едва не се сбиха

Getty Images

Дербито между "Интер" и "Милан" от четвъртфиналите на турнира за Купата на Италия със сигурност ще се запомни не само с драматичната победа за "нерадзурите" с 2:1, но и със скандала между звездата на тима Ромелу Лукаку и лидера на "росонерите" Златан Ибрахимович. В края на първото полувреме двамата допряха глави, след което едва не се сбиха.

Но какво всъщност запали искрата на конфликта? Медиите на Апенините разкриха, че Ибрахимович провокирал Лукаку с подигравки относно първото му докосване, а после добавил: "Хайде, отивай да си гледаш вудуто, малко магаре". Лукаку побеснял и отговорил: "I'll f*ck you and your wife", последвано от още куп обиди към Златан.

Снимка: Getty Images

Лукаку трудно бе удържан от съотборниците си. Докато се опитваха да го успокоят, Ибрахимович "подклаждаше огъня", смеейки се иронично. Това допълнително ядоса Лукаку, който започна да вика "Престани да се хилиш!".

Двамата получиха по жълт картон за конфронтацията си, а след почивката Ибрахимович бе изгонен. В отсъствието на последния, Лукаку постави началото на обрата с гол от дузпа, преди Кристиан Ериксен да реши всичко от пряк свободен удар в 97'.

Снимка: .thesun.co.uk

Връщайки се към репликите, които Ибрахимович и Лукаку си размениха, подигравката на Златан е свързана със случка от 2018 г. Тогава се появи информация, че белгийският нападател - по онова време футболист на "Евертън", отказал предложение за нов договор, след като получил "вуду съобщение" от майка си. Тя присъствала на специален ритуал в Африка, от който разбрала, че синът ѝ не трябва да остава на "Гудисън Парк", а да поеме към "Челси".

Впоследствие Лукаку отрече да има истина в историята, разказана пред медиите от вече бившия президент на "Евертън" Фархад Мошири, и дори го заплаши със съд.

Снимка: Getty Images

Скандалът между Ибрахимович и Лукаку е странен, имайки предвид, че двамата бяха съотборници в "Манчестър Юнайтед", където винаги са демонстрирали уважение един към друг.

Спорът вероятно започва заради изказването на Лукаку преди време, че е "новият крал на Милано", на което Ибрахимович се подразни и отвърна, че градът никога не е имал крал, защото си има бог.